Мечтали ли сте си някога да обиколите света с влак, но в изключителен лукс, а не в тясно и неудобно купе?

Сега може да имате късмет да осъществите това желание.

Агенцията за пътувания от висок клас Railbookers обяви завръщането на маршрута „Около света с луксозен влак“ за 2025 г.

Участниците ще прекарат 59 дни, пътувайки по релсите през четири континента, 12 държави и над 20 града, като се возят в някои от най-луксозните влакове на планетата, пише Euronews. Преживяването обаче никак не е евтино: струва зашеметяващите 116 000 евро на човек и при това, не всичко е включено в цената.

Началото е на 3 септември 2025 г., а пътуването предлага освен лукс и разкош, задълбочени културни преживявания за всеки етап.

Гостите ще бъдат на борда на седем от най-престижните влакове в света, сред които Belmond Royal Scotsman в Шотландия, La Dolce Vita Orient Express в Италия и Venice Simplon-Orient-Express, който преминава през няколко държави в Европа. В Канада те ще се качат на Rocky Mountaineer, а в Южна Африка – на Rovos Rail. В Индия избраният влак е The Maharajas' Express, а Eastern and Oriental Express ще прекоси части от Югоизточна Азия.

Започвайки от Ванкувър, пътниците ще преминат през Канадските скалисти планини, но след това ще преминат в Европа, където ще изследват живописните пейзажи на Шотландия, преди да продължат до Рим, Верона и Венеция в Италия, а след това до Париж.

Напускайки Франция, ще се отправят към Будапеща, Букурещ и след това Истанбул, с което европейският етап от пътуването ще приключи.

След това гостите ще се качат на шестчасов полет до Делхи в Индия. Подобно на полета от Канада до Шотландия, цената на това пътуване не е включена в цената на екскурзията на Railbookers.

След като разгледат емблематични индийски дестинации, включително Делхи, Агра и Джайпур, следва 14-часов полет - отново срещу допълнително заплащане, до Йоханесбург. По този маршрут ще разгледат части от Южна Африка, като националния парк Хванге и водопада Виктория в Зимбабве.

След това пътуващите трябва да платят за друг полет до Южна Африка, преди да посетят Кейптаун. След планината Table Mountain, следва още един полет, този път до Сингапур. Пътуването трае 13 часа и половина и може да струва до 1000 евро в едната посока. Околосветското пътуване ще отведе гостите от Сингапур през Малайзия и обратно до Сингапур, откъдето ще летят до дома си - за своя сметка.

Освен че маршрутът е променен в сравнение с предишния график, сега гостите ще се насладят на луксозни условия за настаняване както на борда на влаковете, така и в петзвездни хотели на спирките в градовете.

На всяка дестинация ще бъде предложено разнообразие от екскурзии – от частни обиколки на забележителности като Тадж Махал до гурме ястия от най-добрата местна кухня.

Резервациите са отворени, а според Railbookers има вероятност билетите да бъдат разпродадени бързо.

Желаещите, които не могат да се включат в цялото пътуване, могат да персонализират резервацията си според собствените си предпочитания и да изберат отделни железопътни сегменти или дестинации.

„Когато преди година създадохме това единствено по рода си пътуване, то беше в отговор на нарастващото търсене на луксозни жп по целия свят“, обяснява Франк Марини, президент и главен изпълнителен директор на Railbookers.

„Толкова сме развълнувани, че можем да предложим на пазара нов вълнуващ маршрут за 2025 г. и вече получихме стотици запитвания от пътници, които искат да отметнат тези емблематични жп приключения от своя списък. Нашият маршрут „Около света с луксозен влак“ за 2025 г. е усъвършенстван и адаптиран така, че да увеличи максимално времето и преживяванията на нашите гости, докато се наслаждават на културата, кухнята и дейностите, които всяка дестинация може да предложи.“, допълва той.