10 са финалистите за „Мениджър на годината”

831
10 са финалистите за „Мениджър на годината”

Най-добрият мениджър на България ще бъде обявен на 8 октомври 2008 г. на специална церемония в Аулата на Софийския университет. Това съобщи днес Мая Бобева, изпълнителен директор на списание „Мениджър”, което е организатор на конкурса, в партньорство с Делойт България. Победителят ще бъде излъчен от десетимата финалисти, които бяха избрани по разработена методология на Делойт .

Това са (по азбучен ред): Антъни Хасиотис - член на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Пощенска банка АД; инж. Валентин Трифонов - изпълнителен директор на “Приста Ойл” ЕАД; Димитър Янакиев - управляващ собственик на „Мидия” АД - Бургас, компания за строителство и инвестиции; Иван Асенов - съсобственик и управител на „ХЪС” ООД; Иван Василев - управител на „ТNT България” ЕООД; Кирил Вътев - изпълнителен директор и съсобственик на „Тандем В” ООД; д-р инж. Лъчезар Цоцорков - изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД; Николаос Георгопулoс - изпълнителен директор на „Дружба стъкларски заводи” АД; доц. д-р инж. Никола Добрев - главен изпълнителен директор на КЦМ АД; Сашо Дончев - изпълнителен директор на „Овергаз Инк” АД.

„Мениджър на годината” се провежда за първи път в България. Документи за участие в конкурса подадоха 98 висши мениджъри. 12 от тях са жени, мъжете са 86. Чуждите мениджъри, които управляват компании в България, са 10.

Ръководителите на производствени предприятия са 33, а 21 от участниците в надпреварата работят в сектора на услугите. Общо 13 са представители на финансови институции, докато 16 от мениджърите са от IT бранша, а 9 се занимават с търговия.

Най-младият участник в конкурса е на 30 години, а най-възрастният – на 66. И двамата са сред финалистите за „Мениджър на годината”.

Победителят в конкурса „Мениджър на годината” ще получи и специална награда – участие в най-престижния европейски форум Leaders in London.

Призовата десетка на финалистите в Мениджър на годината бе излъчена след подробна оценка от експертите на Делойт България, като методологията за избор на най-добрия висш мениджър е разработена специално за конкурса.

„Изборът на най-добрия мениджър се прави при стройна методология, чиято основна философия е обективността. Тя е разработена от „Делойт” и включва използването на специален математически модел за определяне на победител. Оценяват 25 параметъра, а всяка от групите критерии има определена тежест в крайната оценка. Тези критерии включват сравнителен анализ на финансовото представяне на компанията, използване на добри управленски практики и личностни характеристики на съответния мениджър. За оценка на личностния профил ще се използва 180-градусовата обратна връзка, при която ще получим не само самооценката на мениджъра, който участва в конкурса, но и оценката на неговите колеги. Тези мнения ще сравним с идеалния профил и така ще получим обективна оценка на личностните качества. Определящ е броят точки, които всеки от кандидатите ще събере на последните два етапа в конкурса”, обясни Ян Скварил, директор „Управленско консултиране” в „Делойт България”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg