14 са офертите за строителството на Лот 2 на АМ Марица

1284
14 са офертите за строителството на Лот 2 на АМ Марица

Рекорден брой - 14, са подадените оферти за допълнително проектиране и строителство на Лот 2 на автомагистрала "Марица" в участъка между Димитровград и Харманли. Офертите на участниците в търга бяха отворени в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, Председателят на УС на АПИ Сергей Михалев и инж. Лазар Лазаров, член на УС на АПИ.

Тръжната комисия трябва да разгледа и оцени постъпилите предложения за изграждане на 34,4-километровия участък в 50-дневен срок.

Според министър Плевнелиев високият брой подадени оферти показва голямо доверие към начина, по който се провеждат процедурите и състезанията в Агенция „Пътна инфраструктура".

Строежът на Лот 2 от магистрала „Марица" е специфичен с това, че се налага преместване на железопътни линии. Въпреки това нейното изпълнение е сравнително лесно и се надяваме, че наистина ще имаме една не много сложна магистрала и конкурентно състезание, каза още министър Плевнелиев.

Подадените предложения за участие в тръжната процедура са от следните фирми и консорциуми:

- „Кооператива Муратория Чементисти - Чи. Ем. Чи. Ди Равенна";

- „Терна" АД, Гърция";

- Консорциум „Рубау - Софстрой";

- Консорциум „Марица2";

- „Актор" АСД, Гърция;

- „Джей енд Пи - Авакс" С. А., Гърция

- Сдружение „Салваторе Матарезе АД - инж. Клаудио Салини Гранди Лавори" АД;

- Консорциум „Марица - СК 13 - Алпине";

- Обединение „Марица 2" ДЗЗД;

- Мапа Иншаат Ве Тиджарет А.Ш., Турция;

- ДЗЗД „Ингеар";

- „Пицароти ИПС - Лот 2" ДЗЗД ;

- Сдружение „Марица Хайлей";

- „ИСА 2000" ЕООД.

Прогнозният бюджет на проекта за допълнително проектиране и строителство на участъка Димитровград - Харманли е 105 млн. евро. Очакваното начало на строителните работи е юни - юли тази година, а очакваното завършване - през юни - юли 2013 г.

Лотът е разделен на три подучастъка. По трасето на първия от тях се предвижда изграждането на четири пътни надлеза и шест селскостопански подлеза. Ще бъде изпълнен проектираният пътен възел „Димитровград". В него се предвижда изместване на жп линията "Русе - Подкова".

Изграждането на два паркинга предвижда проекта за втория подучастък на ЛОТ 2. Осем са големите съоръжения по трасето - четири селскостопански подлеза и четири надлеза.

Два големи пътни възела - "Симеоновград" и „Харманли" ще бъдат построени по трасето на третия подучастък. Ще бъдат изпълнени още два надлеза, три подлеза и мост над река Харманлийска.

Още преди започването на строителството от изпълнителя ще бъдат поставени шумозащитни прегради между магистралата и населените места. Ще бъдат изпълнени и крайпътни канавки, отводнителни водостоци и утаителни канали.

В техническия проект на автомагистралата са предвидени и проходи за различни видове животни в зависимост от спецификите на местообитанията в участъците със значително биологично разнообразие.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg