75% от изравнителните сметки за парно изпратени до абонатите на Топлофикация

462
До абонатите на "Топлофикация-София" са изпратени 75 процента от изравнителните сметки за отоплителен сезон 2006/2007, съобщиха от Асоциацията на фирмите за топлинно счетоводство /АФТС/.

На базата на изработените до момента изравнителни сметки, делът на сградите, в които процентът сградна инсталация надвишава 50 процента е 12 на сто. Данните се отнасят за абонатите на територията на град София.

Абонатите, които имат съмнения за допусната неточност или въпроси по получената изравнителна сметка могат да се обърнат към обслужващата ги фирма за дялово разпределение в 14-дневен срок от получаването на сметката, напомнят от асоциацията. След изтичане на посочения срок, изравнителните сметки се предават на "Топлофикация - София".

Съгласно новата Наредба за топлоснабдяване, по която работят фирмите за топлинно счетоводство, на потребителите неосигурили достъп в имотите си, фирмата за дялово разпределение е длъжна да начисли служебно максимална мощност на отоплителните тела, предупреждават от АФТС.

Тези абонати, могат да поискат допълнителен отчет в 3-месечен срок от датата на получаването на изравнителната сметка. След този срок заявки не могат да се приемат и изравнителните сметки се смятат за окончателни.

До момента фирмите за топлинно счетоводство са получили най-много запитвания, свързани с процента сградна инсталация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg