8 фирми са подали документи за метроучастъка "Надежда"- "Черни връх"

436
8 фирми са подали документи за  метроучастъка


Днес предстои да бъдат отворено офертите за изпълнител на строежа на метроучастъка ж.к. "Надежда"- бул. "Черни връх", се съобщава на на сайта на Столична община.

Документи за участие в обществената поръчка са подали 8 фирми.

„Метрополитен”ЕАД обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка по ЗОП за: Избор на изпълнител на Проект за разширение на метрото в София - II диаметър; участък: "Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - пл.Света Неделя - НДК - бул.Черни връх", в това число конструкции на 3 метростанции, участъкови тунели 4,42 км, архитектурно-строителна и електромеханична част за целия участък с дължина 6,4 км и 7 метростанции.

Припомняме, че проектът за разширение на софийското метро в участък „Пътен възел Надежда – Централна жп гара – пл. Света Неделя – НДК – бул. Черни Връх” е включен в списъка с индикативни проекти от Приоритетна ос „Подобряване на интермодалността при превозите на пътници и товари” на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Индикативният бюджет на проекта, заложен в програмата е на стойност 185,19 млн. евро.

Проектът е предвиден за съ-финансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Очаквайте подробности!

Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg