Антикорупционна комисия бори корупцията с 4.4 млн. лв.

463
Антикорупционна комисия бори корупцията с 4.4 млн. лв.

Дъжд от пари изсипва държавата върху правителствената Комисия за превенция на корупцията. Институцията, която от създаването си през 2006 г. не е уличила нито един корумпиран държавен служител, получава 2.2 млн. евро или 4.4 млн. лв..

Парите на данъкоплатците се дават за "укрепване на капацитета на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, за да се подобрят чрез възприемане на най-добрите европейски практики в областта, техните способности за превенция и мониторинг, координацията помежду им, тяхната ефективност, а също така да се осигури специализирано обучение на служителите, които са директно свързани с противодействието на корупцията".

Участниците при разпределението на огромната сума трябва да имат минимален документално доказан общ оборот от дейността или доход за предходните 3 финансови години, в размер на 9 700 000 без ДДС общо за целият период.

Припомняме, че Комисията за превенция на корупцията е под председателството на министъра на вътрешните работи. Негови заместници са министрите на правосъдието и на държавната администрация и административната реформа.

Членове са министрите на финансите и европейските въпроси, заместник-министрите на образованието и науката и на здравеопазването, директорите на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол, Агенцията за финансово разузнаване, Националната агенция по приходите, Агенция “Митници”, секретарят на Съвета по сигурността към МС и директорите на дирекция „Стратегическо планиране и управление” и дирекция „Координация по въпросите на ЕС и международните финансови институции” на Министерски съвет.

В заседанията на Комисията участва и Националният омбудсман.

Източник: БГНЕС, Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...