Бойко Борисов се договори с шефа на "Български пощи"

654
Столичният кмет Бойко Борисов и главният директор на „Български пощи" Енцислав Харманджиев подписаха договор, който ще даде възможност на столичани да плащат данък „Сграда" и данък „Смет" в 31 пощенски клона в столицата и в 52 клона край градската част.

Двата данъка ще се плащат на едно гише.

83-те пощенски клона са свързани в единна компютърна система, в която данъците постъпват директно.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи" обяви, че който си плати данък „Сгради" и данък „Смет" от март до април ще ползва 5% намаление.

Двата данъка ще могат да се платят в 2978 пощенски клона на територията на цялата страна, като в тях се приемат и данъчни декларации, поясни още Енцислав Харманджиев.

Той посочи, че данъците могат да се изплатят независимо от мястото, къде се намира имотът.

В същите пощенски клонове могат да се подават и данъчни декларации, като всичко се прави при спазването на изискването за запазването на личните данни, подчерта главният изпълнителен директор на „Български пощи".

Харманджиев обясни, че за да стане това възможно, е било сключено споразумение между „Български пощи"и съответната община.
Подобно споразумение има сключено с 64 общини, намиращи се в областните центрове Благоевград, Варна, Габрово, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Силистра.

Харманджиев добави още, че комисионната, която се дава при плащането на данък „Сграда" и данък „Смет" не е унифицирана.
Например, ако при 10 лева комисионната е 35 стотинки, с нарастването на сумата на данъците, които се плащат в пощенските клонове, се увеличава и комисионната.

„Това споразумение, което подписахме днес, приближава софиянци до комуналните услуги и спестява време и усилия от страна на данъкоплатците и държавната администрация", обясни в заключение главният изпълнителен директор на „Български пощи".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg