Дянков: България вече има стабилна фискална политика

828
Дянков: България вече има стабилна фискална политика

България вече има устойчива и стабилна фискална политика, заяви днес в Силистра вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който два дни бе на посещение в района.

Според него страната трябва да има и национална икономическа стратегия за периода след излизането от кризата, и регионални стратегии за икономическото развитие на отделните райони, съобразени с техните специфични особености.

Той каза, че по тези въпроси вече се работи. "И като излизаме от кризата, като имаме повече парични възможности, което се надявам след 4-5 месеца да е вече така, ние да можем да финансираме и тези регионални стратегии", заяви министър Дянков. Той обясни, че това донякъде означава и специализация на регионите, която през последните двайсет години не е прилагана.

"Затова в България има един странен процес, в който големите градове растат много, а по-малките селища намаляват, и всъщност това е част от регионалното развитие - какви условия държавата, заедно с бизнеса и чрез еврофондовете, можем да предоставим, така че хем да няма такъв огромен процес на миграция, хем да видим какво и преди е работило добре и някак си сме го позабравили като бизнес и като сектори и какви са новите сектори", каза Дянков.

Той смята, че има възможности през следващите пет години доходите на българите да бъдат удвоени.

Според него така може да се направят и промени в държавната администрация, която сега е струпана в най-големия град на страната.

Източник: БТА, bTV

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg