Е.ОН: При увеличение на цената на тока да се вземат предвид нововъзникнали разходи

503
Е.ОН: При увеличение на цената на тока да се вземат предвид нововъзникнали разходи

Заявлението на "Е.ОН. България" за предстоящото повишаване цената на електроенергията до абонатите е средно 10 на сто, но на компанията ще се наложи да помоли Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да вземе предвид и допълнително увеличените разходи от времето на подаване на заявлението. Това каза в отговор на журналистически въпрос Манфред Пааш - председател на Управителния съвет на "Е.ОН България" ЕАД, предаде БТА.

Манфред Пааш коментира, че инфлацията през 2007 г. е 12.5 на сто и че предложеното увеличение за битовия сектор е 9% - тоест под равнището й. Допълнителни разходи са,
например, 28-процентното увеличение на заплатите на персонала на дружеството от април тази година, каза Манфред Пааш.

Председателят на Управителния съвет на "Е.ОН България" ЕАД информира, че продължава работата за осъществяване на проекта за тримесечно отчитане на изразходваната електроенергия на битовите абонати. Въвеждането му ще бъде през втората половина
на 2008 г. и ще бъде предшествано от разяснителна кампания. Няма забележка от Европейската комисия, че това е незаконна практика, подчертаха от Е.ОН.

Според компанията европейската Директива 32 от някои не е възприета правилно и в нея никъде не се твърди, че тримесечното отчитане не следва да се прилага.

"Е.ОН България" ЕАД официално откри в Русе обновен Център за обслужване на клиенти. Той е осми за компанията в България.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg