Европейската комисия ни дава 16 млн. лв. да се справим с кризата с боклука

334
16 млн. евро ни предоставя Европейската комисия за подготовката на инвестиционните проекти и тръжните документи за управление на твърдите битови отпадъци в 7 общини – Варна, Велико Търново, Стара Загора, Левски, Борово, Луковит и Костенец.

Правителството одобри проект на финансов меморандум между България и ЕК за предоставянето на техническа помощ по програма ИСПА на ЕС. Предприсъединителната програма завърши в края на 2006 г., но изпълнението на мерките, финансирани от нея, ще продължи до 2010 г., информират от Министерски съвет.

С предоставената помощ ще се финансира и подготовката на проекти за подобряване на ВиК инфраструктурата в общините Добрич, Кърджали, Перник, Пловдив, Велико Търново, Видин, Ямбол, Банско, Асеновград и Гоце Делчев. След това проектите ще кандидатстват за финансиране от кохезионния и структурните фондове на ЕС.

Общата стойност на техническата помощ е 18,8 млн. евро. От тях 16 млн. лв. са от ЕС, а 2,8 млн. евро са от държавния бюджет.

Реализирането на проектите ще допринесе за подобряване на екологичната инфраструктура и качеството на живот в страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg