Германия търси български работници

700
Агенцията по заетостта набира работници за нуждите на германски работодатели, съобщиха от агенцията, цитирани от БТА.

Набирането на кандидати за работа е според условията на спогодба между България и Германия, относно заетост на работници за разширяване на техните професионални и езикови познания. Спогодбата е подписана на 4 февруари 1992 г., уточняват от агенцията.

Търсят се медицински сестри, болногледачи и лица за обгрижване на възрастни хора, спедитори, работници в растениевъдството, зидари, мазачи и месари.

Кандидатите - български граждани, трябва да са на възраст до 40 години, да имат завършено професионално образование по специалността, за която кандидатстват, да притежават минимум една година трудов стаж по специалността, да владеят добре немски език.

Офертите от Централата за международно и специализирано посредничество в Бон (ZAV) са за различни територии на Германия.

Болногледачи на възрастни хора и операционни медицински сестри се набират за Университетска специализирана клиника и Евангелска амбулаторна служба в Мюнхен, както и за Кьолн, Кронберг, Геретсрийд и Уинген. Заплащането е от 1688 евро на месец до 1900 евро на месец, в зависимост от мястото и естеството на работа.

Спедитори се търсят в Хамбург със заплата 1500 евро на месец, с добавки по споразумение с работодателя.

Работниците в растениевъдството ще работят в Мюнхен във фамилни стопанства, при заплащане от 9.40 евро на час, при 40-часова работна седмица. Работодателят осигурява и безплатна квартира.

Зидарите и мазачите ще получават 1500 евро месечно във фамилни предприятия в Лиинен.

Месарите ще работят в специализирана месарница в Купферцел и ще получават по 9.20 евро на час, а работодателят им предоставя квартира срещу 150 евро на месец.

Крайният срок, в който желаещите да работят в Германия трябва да подадат документи в бюрата по труда, е 25 септември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg