Хилд предлага пожизнена рента на пенсионерите срещу собственост

756

Хилд Груп, представяща кредитни продукти и услуги, насочени към пенсионерите, ще стартира тази пролет своята дейност в обслужване на нарастващите нужди на хората от третата възраст в България.

Програмата, с която компанията ще стартира дейността си на българския пазар е първоначално изготвена за нуждите на пенсионерите, притежаващи собствен имот в София-град и София-област.

Хилд предлага първоначално плащане и осигурява допълнително месечен пожизнен доход на клиентите, като същевременно покрива и местните данъци и такси, входните такси, както и основните ремонти на жилището.

Компанията дава възможност и на семействата на своите клиенти да получат част от предоставените финансови средства. В случай на неизпълнение на задълженията на компанията, клиентите получават обратно собствеността върху жилището, което са предоставили, без да възстановяват получените до момента парични суми.

“Този тип финансиране е обичайна практика в САЩ и Западна Европа, но тези продукти все още не са познати на българския пазар в обем и форма, необходими да отговорят на нуждите на пазара”, казва Диляна Георгиева, изпълнителен директор на компания Хилд за България.

От 2004 година компанията обслужва пенсионери в Унгария, като тя разширява дейността си и в други страни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg