"Хюлет-Пакард" представи възможностите си за оптимизиране на бизнес технологиите

645

На форум в София днес ръководството на "Хюлет-Пакард България" представи възможностите на фирмата за оптимизиране на бизнес технологиите (Business Technology Optimisation - BTO).

Оптимизирането на технологиите в компаниите е възможно чрез разработването на специализиран софтуер и интегрира данните от различните направления на действие, посочи Саша Безуханова, генерален директор на "Хюлет-Пакард България".

В резултат, мениджърите могат да се фокусират върху основните дейности на бизнеса си, да управляват рисковете и да пестят ресурси като време, средства, служители, които обикновено са необходими за решаване на ИТ проблеми. В своите разработки Хюлет-Пакард се фокусира изцяло върху нуждите на бизнеса, а не просто към техническото обезпечаване на информационните технологии в една компания, допълни Безуханова.

На събитието в София бяха представени и глобалните насоки на компанията Хюлет-Пакард по отношение на разширяването на възможностите за управление на бизнес услуги и бизнес технологии. Форумът откри Мишел Иснар, вицепрезидент направление "Оптимизация на бизнес технологиите"на Хюлет-Пакард за Европа, Близък Изток и Африка.

Представянето на новото портфолио на Хюлет-Пакард в България е само няколко седмици преди световния годишен форум за бизнес технологии на компанията - HP Software Universe, който ще се проведе през м. ноември в Барселона. Тогава компанията ще представи световния си опит в направлението за бизнес софтуер и ще очертае стратегическите насоки за развитие на ИТ.

Специален гост на представянето в София беше и известният професор по мениджмънт Кйел Нордстрьом, автор на книгите "Бизнесът на бъдещето" и "Караоке капитализъм". Смятан за един от идеолозите на новия свят на бизнеса, д-р Нордстрьом представи предизвикателствата на новото време пред глобалния бизнес и възможностите за международното развитие на компаниите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg