Инвестиционната програма на "Софийска вода" предвижда 36 млн лв.

397
Инвестиционната програма на

Инвестиционната програма на "Софийска вода" предвижда 36 млн лв. при увеличение на тарифата съгласно решение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, каза пред комисията по финанси и бюджет изпълнителният директор на дружеството Грег Ендемано.

Парите за инвестиции във водоснабдителната мрежа са 19.5 млн лв., в пречиствателни съоръжения за питейна вода – 4.6 млн. лв., за изграждането на канализация – 9.5 млн лв., а за инвестиции в пречиствателни съоръжения за отпадни води – 2.5 млн. лв. За проекти за рехабилитацията на улични водопроводи ще бъдат вложени 19.5 млн. лв., а за намаляване на загубите по водопроводната мрежа ще бъдат инвестирани 13 млн лв.

От дружеството правят инвестиционната си програма на базата на цена за кубичен метър вода 1.02 лева без ДДС, а за периода 2009-2013 година предвиждат цена на водата от 1.30 лв. без ДДС.

"Софийска вода" търси съдействието на Столичната община за ускоряването на процедурите по отчуждаване при строителството на колектори и водопроводи, каза Ендемано. От фирмата искат и съкръщаване на сроковете за получаване на разрешителни за строежи.

Предвижда се изграждането и рехабилитацията на 42.354 км водопроводна и
канализационна мрежа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg