Искат от KPMG допълнителен одит на проектите по програма ФАР и ИСПА

670
Искат от KPMG допълнителен одит на проектите по програма ФАР и ИСПА

Правителството ще поиска от KPMG допълнителен одит на проектите по програма ФАР и ИСПА, които се изпълняват в момента от Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” (ФРПИ).

Одитът ще бъде в 2 посоки – проверка на транзакциите и за конфликт на интереси по всеки един проект.

Докладът на компанията бе обсъден на работна среща на вицепремиера Меглена Плугчиева с министрите на финансите Пламен Орешарски, на транспорта Петър Мутафчиев и на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

На 18 юни т. г., въз основа на доклад от KPMG България за извършения одит във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, Националният ръководител, отговорен за финансовото управление на средствата от Европейския съюз – заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски, спря финансирането на 10 проекта по ФАР с бенефициент ФРПИ и управлявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Припомняме, че финансирането бе преустановено по следните проекти: Рехабилитация и частична реконструкция на път II-19 участък Симитли – Разлог – Садово, Рехабилитация и частична реконструкция на път II-19 Разлог – Банско – Гоце Делчев – Садово, Строителство на втора тръба на тунел при км 327 на път Е79, Строителство на подходен път до ГКПП Рудозем на границата между Република България и Република Гърция, Строителство на път II-80/E-85/ от Ново село до магистрала Марица, км 0+000 до км 3+490, Рехабилитация на път II-34 Плевен – Никопол, Път I-9 - строителство на път Малко Търново - ГКПП с Турция, вкл. околовръстен път на Малко Търново, Рехабилитация на път II-86 Соколовци-Смолян-Средногорци, Повишаване на безопасността на път E 79, Дупница - Кулата, от км 333+168 до км 429+268 и Рехабилитация на път II-81 от Монтана до Лом.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...