Какво ни обещаха депутатите за Новата година

1533
Какво ни обещаха депутатите за Новата година

Народното събрание проведе днес първото си пленарно заседание за 2012 г. след ваканцията. По традиция на първото заседание депутатите започнаха работа с декларации от всички парламентарни групи за техните приоритети.

ГЕРБ: Ще продължим реформите, предсрочни избори не са на дневен ред

„Гласовете на опозицията, които насаждат тезата за извънредни парламентарни избори, целят да създадат усещане за нестабилност в обществото. Правителството има начертан план за действие, който стриктно изпълнява. Във време на световна финансова и икономическа криза ние ще работим за осигуряването на максимално широка подкрепа сред всички българи за предприетите реформи от правителството и ПГ на ГЕРБ”, каза Красимив Велчев, цитиран от Фокус.

В началото сме на зимната парламентарна сесия, която е натоварена с приемането на много важни за страната ни закони, посочи той. ПП ГЕРБ успя да запази доверието на българските граждани и ходът на изборите е доказателство за това, заяви Велчев.

„Ще продължим да превръщаме България в модерен и достоен член на Европейската общност. Осъзнаваме тази огромна отговорност и ситуацията, в която се намира страната ни. През изминалата година правителството на премиера Борисов разгърна възможностите си и стана пример в Европа. Запазвайки тази тенденция, логично приехме и бюджет за 2012 г., в който основни цели продължават да бъдат ниският дефицит и финансовата стабилност на държавата”, каза Красимир Велчев.

„Въпреки всички трудности, в бюджет 2012 г. отново увеличихме парите за здравеопазване. Ще въведем и нови форми за извършване на медицинска дейност, каквито са дневните стационари.

Ще прекратим така наречената гаражна търговия, от която недобросъвестни търговци печелеха пари на гърба на пациентите.

Ще продължим реформите в социалната сфера”, заяви той.

През февруари страната ни очаква да получи оценката на ЕК за напредъка на България в борбата с корупцията. „Убедени сме, че при изготвянето на доклада, европейските ни партньори ще вземат под внимание редицата мерки, които предприехме срещу корупцията, заяви Красимир Велчев.

Всички реформи са трудни и тежки, но те са единственият лек за старите неефективни системи, подчерта той.

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg