Камарата на строителите излезе с предложения по програмите на ЕС

382
Камарата на строителите  излезе с предложения по  програмите на ЕС

Три предложения за подобряване на работата по изпълнение на проекти по европейските програми "ФАР", "ИСПА" и "Трансгранично сътрудничество" отправиха в обръщение от Камарата на строителите в България.

Обръщението е адресирано до премиера Сергей Станишев и министри от кабинета.

 От камарата предлагат създаване на конкурентна среда чрез премахване на дискриминационните условия в тръжните процедури с цел допускане на максимален брой участници.

Задължително условие за допускане на фирмите за участие в тръжните процедури да е регистрацията им в Централния професионален регистър на строителите по съответните категории и групи строежи, предлагат още от камарата.

В състава на тръжните комисии да бъдат включвани и представители на Камарата като наблюдатели при пълно съблюдаване на всички изисквания на Закона за обществените поръчки, особено при подготовката на тръжните условия, пише още в обръщението.

Източник:БНР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg