Камарата на строителите излезе с предложения по програмите на ЕС

407
Камарата на строителите  излезе с предложения по  програмите на ЕС

Три предложения за подобряване на работата по изпълнение на проекти по европейските програми "ФАР", "ИСПА" и "Трансгранично сътрудничество" отправиха в обръщение от Камарата на строителите в България.

Обръщението е адресирано до премиера Сергей Станишев и министри от кабинета.

 От камарата предлагат създаване на конкурентна среда чрез премахване на дискриминационните условия в тръжните процедури с цел допускане на максимален брой участници.

Задължително условие за допускане на фирмите за участие в тръжните процедури да е регистрацията им в Централния професионален регистър на строителите по съответните категории и групи строежи, предлагат още от камарата.

В състава на тръжните комисии да бъдат включвани и представители на Камарата като наблюдатели при пълно съблюдаване на всички изисквания на Закона за обществените поръчки, особено при подготовката на тръжните условия, пише още в обръщението.

Източник:БНР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...