КЗК отмени прекратяване на поръчка за разработка на софтуер за НАП

997
КЗК отмени прекратяване на поръчка за разработка на софтуер за НАП

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на главния секретар на НАП за прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет:”Надграждане на Системата за управление на приходите чрез разработване на софтуерно приложение в подкрепа на контролната дейност на НАП- Информационна система „Контрол””.

Производството е образувано във връзка с постъпила жалба от страна на „Мусала Софт” ООД.

Анализът по преписката установи, че допуснатите нарушения от страна на комисията на възложителя могат да бъдат отстранени при последващо разглеждане на плик № 1 от офертите, като се отстранят участниците, които не са представили документите, доказващи покриването на минималните критерии.

КЗК приема, че обжалваното решение за прекратяване на процедурата е незаконосъобразно и преписката следва да бъде върната на възложителя за продължаване на процедурата от етап разглеждане съответствието на документите.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg