КЗК отново санкционира таксита ОК Суперлукс

999
КЗК отново санкционира таксита ОК Суперлукс

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер 4000 (четири хиляди) лв. на „ОК Суперлукс" ООД за неизпълнение на Решение № 1089/2008 г. на КЗК, с което Комисията е постановила прекратяване на установено извършено нарушение на чл. 33, ал. 2 от ЗЗК (отм.) - имитация.

„ОК Суперлукс" ООД извършва таксиметров превоз на пътници на територията на гр. София.

Производството на КЗК установи, че компанията продължава да заблуждава гражданите след като вече бе санкционирана за имитация на конкурента си ОК Супертранс и решението бе потвърдено окончателно от ВАС.

В производството се събраха доказателства, от които безспорно се установява, че „ОК Суперлукс" ООД продължава да използва същите отличителни знаци, установени и с решението на КЗК от 2008 г.

Към подадения до КЗК сигнал е представен касов бон, безспорно индивидуализиращ превозвача, автомобила и датата, на която е била ползвана услугата.

За да ползва услугите на превозвача, лицето е било подведено от присъстващия върху автомобила телефонен номер 8732121, който е почти идентичен с телефонния номер на "ОК Супертранс", и се използва активно в дейността на същия.

При определяне размера на санкцията по глава VІІ от ЗЗК, КЗК взе предвид повторността на нарушението, възпрепятстването на производството от страна на ответното дружество и неговото икономическо състояние.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg