КЗК разреши концентрация между Далкия България и Компания за енергоспестяване

556
КЗК разреши концентрация между Далкия България и Компания за енергоспестяване

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиването на пълен едноличен контрол от страна на Далкия България ЕАД върху Компания за енергоспестяване АД. Купувачът е част от групата на Далкия Интернешънъл С.А. Франция, която развива дейност в сферата на енергийните услуги – производство, дистрибуция и управление на всякакъв вид енергия.

Групата на Далкия има интерес да продължи участието си на българския пазар и при конкретните обстоятелства ще има полза от консолидиране на акционерните си участия в Компания за енергоспестяване АД.

На пазара на енергийни услуги оперират значителен брой дружества и конкурентната среда е относително благоприятна. С оглед поскъпването на енергоносителите и нарастващата необходимост от икономия на енергийни източници, се очаква навлизане на нови участници на пазара.

КЗК счита, че сделката няма да доведе да установяване, или засилване на господстващо положение, което би засегнало конкуренцията на пазара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg