Международният икономически форум “Марица” започва в Пловдив

399
Международният икономически форум “Марица” започва в Пловдив

Четвъртото издание на Международния икономически форум “Марица” ще се проведе на 22 и 23 април в Пловдив. Темата на тазгодишното издание е „Мобилизиране на ресурси за развитие на регионите”, съобщиха организаторите от Български икономически форум.

Очаква се Международният икономически форум „Марица” да бъде най-значимото регионално бизнес събитие през пролетта на 2008 г. Съорганизатор на проявата е Община Пловдив, с партньорството на “Сдружение за Пловдив”.

За участие в конферентната програма са поканени представители на правителствата и на местната власт от България, Гърция и Турция, които ще дискутират с бизнеса от региона възможностите и перспективите за регионално сътрудничество.

Сред по-важните теми на форума са енергетика и енергийна ефективност; транспортна и логистична инфраструктура; развитие на пазара на недвижими имоти; програми на ЕС за развитие на селските райони; туризъм; екология и инвестиции в околната среда; конкурентоспособност, иновации, технологии, както и местно самоуправление и регионално развитие

Във връзка с нарастващия проблем за недостига на квалифицирана работна ръка и безпокойствието, което той поражда у бизнес средите, в програмата на Международния икономически форум “Марица” е включена темата за недостигът на квалифицирана работна ръка. Целта на организаторите е да инициират дискусия с участието на представители на държавата, на висшите учебни заведения, на работодателските организации и не на последно място на младите хора, на които предстои да си търсят работа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg