МИЕ представи стратегия за развитие на машиностроенето у нас до 2013 г.

560
Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева представи Стратегията за развитие на машиностроенето в България до 2013 г., информират от ведомството.

Това стана днес на среща с представители на браншовите организации в МИЕ. Стратегията е изготвена по искане на Министерството на икономиката и енергетиката в рамките на двустранната програма между правителствата на Германия и България "Насърчаване на икономиката и заетостта в България".

Основните цели на стратегията са: повишаване конкурентоспособността на машиностроителните предприятия, създаване на план за действие на макро, мезо и микро ниво.

Визията за развитие на българското машиностроене е той да се превърне във водещ високо-технологичен сектор на българската икономика със стабилни позиции на глобалния пазар. Важна задача е да се разшири обхвата и да се подобри качеството на услугите, предлагани от браншовата камара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg