Министър Масларова се срещна с китайския си колега Тиан Ченпин в МТСП

428
Министър Масларова се срещна с китайския си колега Тиан Ченпин в МТСП

Започваме обмяна на информация по политиката на заетостта и социалното осигуряване, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на брифинг в МТСП след срещата с китайския си колега Тиан Ченпин.

Пазарът на труда на двете страни е несравним по мащаби, но конкурентоспособността и повишаването на квалификацията на кадрите през целия живот са проблеми, които стоят и пред двете страни, отбеляза министър Масларова.

Министър Ченпин посочи, че целта на посещението му е да се ускори сътрудничеството между двете министерства в областта на социалната политика. Китайските граждани работят у нас предимно в областта на хотелиерството, ресторантьорството и изкуството. В Китай обаче работят малко българи, а живеещите там предимно повишават квалификацията, каза министър Масларова.

През ноември 2007 година двете министерства сключиха Меморандум за сътрудничество и разбирателство.

Меморандумът предвижда съвместна работа в областта на усъвършенстване на трудовото законодателство и законодателството в областта на социалната сигурност, инспектирането на труда, насърчаване на заетостта, професионалното обучение и професионалната квалификация, социалния диалог и индустриалните отношения, равни възможности за жените и мъжете, усъвършенстване на пенсионните системи, в резултат на новите предизвикателства.

На снимката: Тиан Ченпин и Емилия Масларова, МТСП

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...