Наградиха индустриалец за принос към икономическите ни отношения с Испания

568
Наградиха индустриалец за принос към икономическите ни отношения с Испания

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов удостои Антонио Сан Хосе Калдерон – испански индустриалец, президент на фирма “Алпа Сидерурхикос”със седалище в Торехон де Ардос Мадрид, с плакет и грамота за неговия личен принос за търговско-икономическите отношения между Испания и България, за дългогодишно сътрудничество с нашата страна и успешно представяне на българските металургични изделия на испанския пазар, за успешно изпълнени проекти в областта на винопроизводството и по случай неговата 75-годишнина.

Калдерон въвежда на испанския пазар рулоните на Кремиковци и ламарината на Стомана – Перник. Благодарение на реализирания от него през годините обем продажби, след влизането на Испания в ЕС, България получава най-голямата квота за износ на метали от всички бивши страни членки на СИВ, посочват от БТПП.

През изминалите 30 години той работи изключително само чрез “Рудметал” АД и се превръща в търговец № 1 на метали между двете страни.

Чрез регистрирано представителство в Интерпред той осъществява активна икономическа дейност – подпомага посещението на първата испанска делегация на високо ниво у нас. По негова инициатива и сътрудничество построява новата сграда на СТЦ Интерпред – София, през 1984 г. Съвместно с испанската фирма “Томса” построяват дистилериите за производство на алкохол в ЛВК Търговище и ЛВК Сливен през 1985- 1986 г. Работи активно с “Балканкар” по окомплектоването на дизелови двигатели в завод ВАМО, Варна. Чрез фирма “Индустриалимпорт” внася в Испания първите кристали и стъклария.

През 1983 г. е награден с медал “1300 години България” за заслугите му за развитие на нашите взаимоотношения.

Понастоящем Антонио Сан Хосе работи активно по построяването на ветровия парк в Суворово за производство на електроенергия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg