НАП предупреждава за фалшиви данъчни

1361
НАП предупреждава за фалшиви данъчни

Националната агенция за приходите (НАП) предупреди за мними данъчни служители заради измами с проверките за дистанционна връзка на касовите апарати.

Инспекторите на НАП винаги се легитимират със служебната си карта при проверката, не приемат и не изискват плащания в брой, напомнят от приходната агенция.

Всички суми по глоби и актове се плащат безкасово по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която незабавно трябва да се сигнализира в НАП и МВР, съветват от агенцията.

Служебната карта на данъчните служители е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката.

Служебната карта съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчният, както и снимка.

При съмнение за автентичността на служебна карта, гражданите могат да запишат номера й и да се обадят на телефонен номер 0700 18 700, за да разберат дали проверяващият ги инспектор наистина работи в НАП.

Всеки може да сигнализира на същия номер за нарушения и корупционни прояви - на цената на градски разговор от цялата страна.

Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч. Информация за нередности и сигнали за корупция могат да се изпращат и по пощата, както и в сайта на агенцията.

Попълването и подаването на декларации за облагане на данъци с баркод гарантира по-бързото възстановяване на надвнесен данък, съобщиха още от НАП.


 

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg