Народното събрание - домакин на заседание на ПАЧИС

325
Народното събрание - домакин на заседание на ПАЧИС

Приносът на социалната сплотеност на държавите членки на Черноморското икономическо сътрудничество за политическата стабилност ще бъде сред основните теми на 30-то заседание на Комитета по култура, образование и социални въпроси на Парламентараната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Форумът, чиито домакин е Народното събрание, ще се проведе на 26 и 27 март в резиденция “Бояна” в София, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Предвижда се заседанието да бъде открито от председателя на Комитета по култура, образование и социални въпроси на ПАЧИС Александрос Дерменцопулос. С приветствие към участниците ще се обърне заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов.

Механизмът на взаимодействие между ПАЧИС и организацията ЧИС и резултатите от специалното заседание на Съвета на външните министри на ЧИС и Съвета на външните министри на ЕС, състояло се на 14 февруари 2008 г. в Киев, ще бъдат обсъдени в рамките на форума.

Програмата предвижда в първия ден от форума парламентаристите да приемат протокол от 29-то заседание на Комитета по култура, образование и социални въпроси, което се проведе на 3 и 4 октомври 2007 г. в Баку. Те ще обсъдят и утвърдят проект на доклад „Социалната сплотеност в държавите членки на ЧИС: принос за политическата стабилност”. Докладът ще бъде представен от Надика Момиров.

Предвижда се участниците в заседанието да приемат препоръка „За социалната сплотеност в държавите-членки на ЧИС: принос за политическата стабилност” и да определят докладчик по нея за Генералната асамблея на организацията.

На 27 март парламентаристите ще изберат заместник-председател на Комитета по култура, образование и социални въпроси и ще определят датата, мястото и темите за следващото му заседание.

Снимка: БГНЕС фото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg