Общо 5.849 млн.лв. разпредели междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане

399

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 5 849 535 лева. Средствата са за министерства, институции и общини от 15 области на страната.

Комисията разгледа общо 567 искания за финансиране, от които 453 обекта бяха одобрени.

Отпуснати бяха средства за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при бедствия за областите Варна, Габрово, Кърджали, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора и Шумен. За спасителни и неотложни аварийни работи при потушаване на пожари в областите Кюстендил и Хасково и за предотвратяване последиците от наводнения през август 2007 г. в областите Разград, В. Търново и Пловдив.

На 272 семейства от Цар Калоян е предоставена помощ за закупуване на строителни материали, извършване на строителни услуги и възстановяване на жилищни сгради, за изграждане на 36 нови жилища и укрепване на 25 жилищни сгради. Помощ за възстановяване на жилищни сгради е отпусната и на 23 семейства от община Марица. Междуведомствената комисия осигури средства за възстановяване на мостово съоръжение над дере "Гайтани" в село Поповци, община Габрово, на мост над река Кулиджийска в село Бряговец, община Крумовград и на мостове в село Езерче и в град Цар Калоян.

На община Монтана са отпуснати 89 284 лв. за укрепване на свлачище на ул. „Червен бряг” кв. Мала Кутловица и за разчистване на свлечени земни маси на ул. „Сл. Горанов” в село Смоляновци. 318 704 лв. са отпуснати на община Тополовград за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при потушаването на пожари, за възстановяване на общински сгради и за католическата църква в село Присадец.

Междуведомствената комисията отпусна и 2 028480 лв. на министерства и ведомства. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg