Обявиха търг за изграждането на когенерационна мощност в ТЕЦ Пловдив-Север

984
Обявиха търг за изграждането на когенерационна мощност в ТЕЦ Пловдив-Север

ЕВН България Топлофикация публикува документация за възлагане по ЗОП (Закон за обществените поръчки) на обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект за изграждане на инсталация за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия на територията на ТЕЦ Пловдив – Север.

Брутната електрическа мощност на инсталацията ще бъде общо до 49 Мвт.

Когенерационната система ще бъде планирана в непосредствена близост до ТЕЦ Пловдив - Север, за да може да бъде използвана съществуващата инфраструктура и да се постигне максимален ефект на синергия. Като гориво за горивната камера ще бъде използван само природен газ.

С комбинираното производство на ток и топлинна енергия се получава по-висок коефициент на полезно действие за горивото в горивната камера.

Високият КПД и минималните отделени емисии ще помогнат за намаляване на замърсяването на въздуха в града. Увеличаването на дела на производството на енергия по комбиниран път е и сред приоритетите на Европейския съюз.

Ако проектната фаза и проучването за приложимост дадат положителни резултати, ЕВН България Топлофикация има намерение да завърши строителството на съоръжението и да започне комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия с новото съоръжение в края на 2012 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg