Орешарски пътува за Брюксел за поредното заседание ЕКОФИН

405
Орешарски пътува за Брюксел за поредното заседание ЕКОФИН

Днес министърът на финансите Пламен Орешарски заминава за Брюксел, Белгия, където утре, 12.02.2008 г., ще вземе участие в поредното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН).

На заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси ще бъде разгледано изпълнението на мерките от Пакта за стабилност и растеж, който спомага за поддържане на стабилни публични финанси и укрепване на фискалната дисциплина.

Членовете на ЕКОФИН ще приемат Становищата на Съвета относно актуализираните Програми за стабилност на Люксембург, Холандия, Германия, Финландия, Италия и Франция, и актуализираните Конвергентни програми на Швеция, Румъния, Словакия, Унгария и Обединеното кралство.

В рамките на това заседание финансовите министри на държавите-членки ще осъществят подготовка на част от темите за Европейския съвет на 13-14 март 2008 г. В тази връзка ще бъдат дискутирани Документът по основните въпроси, Заключенията по ефикасността на икономическите инструменти за енергийни и климатични промени и по-доброто регулиране на общностно и национално ниво.

В заключение на своето заседание министрите ще приемат проекта на Препоръка на Съвета към Европейския парламент за освобождаване от отговорност на Европейската комисия във връзка с изпълнението на бюджета за 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg