От АПИ искат намаляване на цените за ремонти и зимно поддържане на пътищата

1272
От АПИ искат намаляване на цените за ремонти и зимно поддържане на пътищата

От Агенция "Пътна инфраструктура" поискаха от почистващите фирми да намалят договорените цени за ремонти и зимно поддържане на републиканските пътища.

В писмо, изпратено от агенцията до фирмите, е посочен срок 23 март, а предложението е обосновано с икономическата ситуация в страната и ограничения бюджетен ресурс за ремонт на републиканските пътища.

„На фона на тази икономическа обстановка, извършваните разходи за развитието и поддържането (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на транспортната инфраструктура в страната са със значителен икономически обхват и не бива да бъдат подценявани и омаловажавани“, се казва в писмото.

„Независимо от това обаче, необходимостта от формирането на стратегия за развитие в посткризисните условия в областта на транспортната инфраструктура и след направен обстоен сравнителен анализ на единичните цени, въз основа на които се осъществява поддържането на републиканските пътища в страната от представляваните от Вас дружества се обективира явната възможност за намаляване на тези цени”.

През миналата седмица бяха публикувани договорите на АПИ с фирмите, които показаха драстични разлики в цените. Най-скъпо се оказа зимното почистване в Плевенско – 2586 лв./км, като то е пет пъти по-скъпо от най-евтиното - това в в Благоевград и Пазарджик, което е с цена 540 лв./км.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg