Подмяната на електромерите в Западна България продължава

376
Програмата за подмяна на електромерите в Западна България продължава. Нова възлова станция влезе в експлоатация от края на миналата седмица. Станцията се намира до ВЕЦ Панчарево. До края на септември възловата станция ще премине на телеуправление и ще заработи напълно автоматизирано.

Изграждането й ще подобри качеството на доставяната електрическа енергия в Кокаляне, Пасарел и Панчарево.

Възловата станция представлява комплектна разпределителна уредба с шест изводни полета. Съоръжението ще разпределя електрическата енергия на средно напрежение към шест електропровода. Така евентуалното прекъсване на единия от шестте извода няма да се отразява на останалите пет. Това ще скъси значително времетраенето на аварийните прекъсвания за локализиране на повредените участъци, както и броя на превключванията.
В столицата през месеците юни и юли са подменени и изнесени общо 23 хиляди електромера.

В Западна България общо монтираните на мрежата нови електромери за същия период са над 38 хиляди. От тях на границата на собственост са изнесени над 28 хиляди електромера. Броят на подменените в блокове електромери надвишава 10 хиляди.

От началото на годината досега 137 хиляди нови електромери са монтирани на мрежата на трите електроразпределителни дружества „Столично” , „София Област” и „Плевен”.
От тях 103 хиляди са изнесени на границата на собственост, а 34 хиляди са подменени в рехабилитирани табла в жилищни кооперации. В столицата броят на новите електромери, монтирани от началото на годината досега, е близо 70 хиляди.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg