Получените траншове от ЕК към края на август са 368 млн. евро

449
Получените траншове от ЕК към края на август са 368 млн. евро

За първите осем месеца на 2008 г. страната ни е получила 367.9 млн. евро траншове от ЕК, съобщи по време на семинар, организиран от СИБанк Светла Семерджиева, мениджър европейски проекти в Интер Консулт Груп.

С най-големи плащания са ОП „Транспорт“ (100.06 млн. евро), следвани от ОП „Околна среда“ и ОПРР с по 88.7 и 68.05 млн. евро. По ОП „Околна среда“ траншовете са 51.6 млн. евро, а при ОП „Конкурентноспособност – 48.4 млн. евро.

В периода 2007-2013 България може да усвои над 11 милиарда евро от ЕС.

За разлика от предприсъединителните фондове, оперативните програми изискват наличието на свободен финасов ресурс за изпълнението на заложените дейности. Това определя ключовата роля на банките в целия цикъл на еврофинансиране.

СИБанк е една от първите банки, която излезе на пазара с цялостни решения за работа по еврофондовете.

Специално създаденото звено разработи серия продукти, съобразени със спецификата на отделните оперативни програми и предложи на клиентите не само кредити, но и консултации през целия цикъл – от идеята за проект, до окончателното му одобрение и субсидиране.

Вижте още: СИБанк: Ресурсът ще става по-скъп 

Нов промоционален депозит на СИБанк

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg