Преди Великден: Агенцията за храните конфискува 67 500 яйца

785
Преди Великден: Агенцията за храните конфискува 67 500 яйца

При проверка на Българска агенция по безопасност на храните в птицеферма и склад за яйца в Кюстендил са иззети 67 500 броя яйца, съобщават от ведомството.

Първоначално в склада са конфискувани 135 кашона по 180 броя яйца. Констатирано е, че яйцата са пакетирани в обект, който не е регистриран по Закона за храните.

Партидите яйца са произведени в птицеферми в област Кюстендил. Производителят им е етикетирал и маркирал яйцата в пакетиращ център за яйца, който не е регистриран по Закона за храните. От птицефермите са иззети останалите 240 кашона по 180 броя яйца.

На производителя е съставен акт за установяване на административно нарушение. Всички иззети яйца са насочени за обезвреждане в екарисаж.

Агенцията е направила проверка и във връзка със сигнал за яйца с изтичащ срок на годност с произход Полша.Проверени са общо 1019 обекта- търговски обекти, складове и пакетиращи центрове за яйца .

Яйца с произход Полша са установени в Регион Благоевград, Варна, Видин, Пловдив, Сливен, София град и София област

Наличните партиди яйца са в срок на годност и е спазен температурният режим на съхранение. Яйцата са правилно маркирани и са придружени с необходимите съпроводителни документи.

Не са издадени предписания и актове.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg