Предлагат наемната цена на общинско жилище в столицата да стане 80 стотинки

423
Предлагат наемната цена на общинско жилище в столицата да стане 80 стотинки

В проекта за наредба за цените на имотите на Столичната община се предлага цената за отдаването на общински жилища под наем да бъде повишена от 0.60 на 0.80 лева, съобщи Мария Праматарова - директор на дирекция "Общинска собственост", пред Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет.

Наредбата регулира и продажбата на общински имоти, която ще се извършва на цени, близки до пазарните с корекционни коефициенти по местоположение, зона и подзона.

Праматарова даде пример, че при влизането на наредбата в сила цената на квадратен метър общинско жилище за продажба в "Лозенец" ще е 1729 лева, а в "Изгрев" - 1509 лева.

Спортните имоти ще се отдават на организации и структури по Закона за физическото възпитание и спорта за по един лев на кв. м, поясни Праматарова. Наполовина от определения наем ще плащат организации на инвалидите и структурите на БЧК, ако ползват общински имоти.

На пазарен принцип ще бъдат отдавани под наем общински имоти за политическите партии, които по закон не могат да ползват преференции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg