Ръст от 0.3% на БВП за България прогнозира BUSINESSEUROPE

720
Ръст от 0.3% на БВП за България прогнозира BUSINESSEUROPE

BUSINESSEUROPE (Конфедерация на европейския бизнес) представи днес традиционното си изследване Economic Outlook за Февруари 2010 г. За България то беше разпространено от Българска стопанска камара. Ето какво прогнозира организацията:

За Европа:

Икономическите условия се подобряват през втората половина на 2009 г., а реалният ръст на БВП на ЕС ще достигне 1.2% през 2010 г., след като спадна с 4% през 2009 г. Ситуацията обаче остава несигурна, а възстановяването- крехко. Безработицата и държавна задлъжнялост ще продължат да се покачват, достигайки през тази година ниво за ЕС средно 10.2% от работната сила и 80% от БВП.

BUSINESSEUROPE представя предизвикателствата и очертава основните приоритети за консолидиране на възстановяване:

бързо възстановяване на доверието в устойчивостта на публичните финанси

поддържане на благоприятни условия за финансиране на дружествата;

ефективна европейска стратегия за справяне със спекулативните атаки;

достоверни ангажименти от националните правителства за справяне с фискални дисбаланси и осъществяването на структурните реформи, подкрепени от стриктно наблюдение от европейските институции.

За България:

Конфедерацията прогнозира за България 0.3% ръст на БВП , след като за миналата година той беше - 4.8%. Прогнозната инфлация за тази година е 1.5 на сто, след като през миналата тя беше 0.5%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

гьгь
# 0
16:02 | 16 February 2010
я се поправете бе - не е 3%, а 0.3%
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg