Семинар за дългосрочно управление на Черноморското крайбрежие организират във Варна

677
Семинар за дългосрочно управление на Черноморското крайбрежие организират във Варна

Първият семинар за изработването на визия за дългосрочното (до 2030-та година) управление на Черноморското крайбрежие ще се състои на 19 април - четвъртък във Варна. Семинарът е част от Моят бряг – проект за изработване на стратегия за цялостно и устойчиво управление на Черноморското крайбрежие.

Представители на черноморски общини и местните власти са първите, които се предвижда да споделят своята мечта как би трябвало да изглежда българското Черноморско крайбрежие след двадесет години и да определят какво е нужно, за да бъдат сбъднати мечтите.

Примери за добри практики от Холандия и от цял свят ще бъдат ще бъдат изложени на семинара от представителите на екипа на Моят бряг Линда ван Даювенбоде и Драгомир Константинов.

“От мечтите към реалността” е първият от серията семинари за визията за Черноморието. До лятото тези семинари ще бъдат организирани по сектори със заинтересованите – всеки човек или организация, които имат интерес или отговорност за Черноморското крайбрежие: хотелската и туристическата индустрия, областните и общинските власти, пристанищата и инфраструктурата, селското стопанство и риболовният отрасъл, неправителствените организации, защитаващи природата и т. н.

През лятото екипът на проекта ще обобщи всички тези идеи и планове, като открие връзките и вазимозависимостите между тях. След това дискусионните групи ще бъдат смесени, за да бъде направена обща визия. Намерението е да бъде обсъдено желаното виждане какво би трябвало да бъде Черноморието през 2030–а година и да бъдат вложени усилия да се проучат общите интереси, да се изследват различните комбинации между икономическо развитие и опазване на околната среда (принципът „хора, планета, печалба”).

Екипът на проекта Моят бряг ще отчете като основателни всички интереси и няма да отсъжда кое е „добро” или „лошо” развитие. Резултатът на проекта – първо визията, а после и стратегията за устойчиво управление на Черноморското крайбрежие ще се основават на вижданията и мечтите на хората, които живеят и работят на морето.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg