УНИЦЕФ подкрепя “Училище без насилие” с търг на произведения на изкуството

509
УНИЦЕФ подкрепя “Училище без насилие” с търг на произведения на изкуството

На 15 май в Хотел Хилтън ще се състои благотворителна вечеря с търг на произведения на изкуството в подкрепа на проекта на УНИЦЕФ “Училище без насилие”. Всички набрани средства от продажбата на места за вечерята ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ, като гостите на събитието ще подкрепят дейностите на УНИЦЕФ за превенция на насилието в училищата и чрез наддаването за специално подбраните близо 50 произведения на български артисти (картини, скулптури, инсталации и др.).

Водещ на вечерта ще бъде Димитър Рачков, а за настроението в залата ще се погрижат младите музиканти от Нов симфоничен оркестър.

“Училище без насилие” е проект за превенция на насилието и тормоза между деца в училище, който УНИЦЕФ България, в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) стартира през учебната 2007/2008 година.

Целта на “Училище без насилие” е да подпомогне създаването на безопасна и подкрепяща среда в училищата, в която децата да могат свободно да споделят и да се възползват от правата си. В центъра на проекта са поставени самите деца - техните нагласи, разбирания, идеи, техните мечти и право да живеят в сигурност.

“Училище без насилие” се стреми да обедини ученици, учители, ръководство и родители в изготвянето и спазването на универсални правила, основаващи се на взаимно уважение и добронамерени взаимоотношения, които впоследствие да доведат до една обща училищна политика, противопоставяща се на всички прояви на насилие в училище.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg