URS Corporation влиза на българския пазар заедно с Булгарконсулт АИ

507
В края на седмицата пред представители на бизнеса Булгарконсулт АИ и URS обявиха своето решение за сътрудничество в България и съседните страни.

На презентацията, която двете компании направиха, собственикът на инженеринговата и архитектурна компания Булгарконсулт АИ - арх. Георги Коларов изтъкна, че присъединяването на България към Европейския съюз е предпоставка за бързото развитие на българския пазар на международно ниво и именно това е довело до партньорство между двете компании.

Кристине Волф – изпълнителеният директор на URS за Европа и Близкия Изток поясни, че в цяла Източна Европа URS работи посредством местни партньори. В България са избрали Булгарконсулт заради професионализма, международния им опит и познаването на българския пазар.

Двете компании вече работят заедно за Мол Варна, американските бази в България и един проект за шопинг мол в Загреб. В България URS ще обслужват само частни инвеститори и американското правителство.

URS Corporation е една от водещите световни консултантски фирми в сферата на инженерните дейности, архитектурата и консултации в областта на екологията. Обслужва американското федерално правителство, множество щатски държавни агенции и над 500 частни компании по света.

Оборотът на компанията за 2006 г. е 4.2 млрд. долара. Клиенти на URS са петролни компании, компании, опериращи в сферата на имотите и строителството, индустрия и производство, право и финанси. URS също е публична и е листвана на Нюйоркската стокова борса.

За Европа URS е с най-силно присъствие във Великобритания, Холандия, Ирландия, Испания, Белгия, Германия, Италия и Франция.

През април 2007 г. URS подписва договор с американската армия, базиран на принципите на ООН и НАТО за сътрудничество с България. Техният ангажимент се състои в изграждане на тренировъчни съоръжения за американските бази в Ново село, Безмер и Граф Игнатиево.

Чарлс Джорджиус – вицепрезидент на URS и мениджър на програмата към министерство на отбраната на САЩ, вкл. и за Европа, заяви, че американската армия планира да инвестира 40-50 млн. долара в европейските си бази до края на 2009 г. и 5-10 млн. долара до края на 2009 г. в строителство на прилежащата инфраструктура. Той подчерта, че българските компании ще имат възможността да участват в изпълнението на проектите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg