Вальо Топлото обжалва присъдата си

923
Вальо Топлото обжалва присъдата си

Софийски апелативен съд призова за разпит Вук Мартинчич по делото срещу Валентин Димитров-Вальо Топлото, Лина Абланска, Мая Стоилова, Георги Рогачев и Емил Антонов.

Вук Мартинчич е представител за Източна Европа на фирмата "Адамс арматурен". Той ще бъде призован чрез съдебна поръчка до Хърватия. Искането за неговото призоваване бе на защитата. Адвокатите искат да разберат дали Мартинчич е заявявал пред Валентин Димитров, че представител на български пазарен сегмент на фирма "Адамс арматурен" е фирма "Шибър" ООД.

Вальо Топлото протестира осъдителната присъда, която му наложи Софийски градски съд от 14 години и пълна конфискация на имуществото. Апелативните магистрати обаче счетоха, че фактите и обстоятелствата, които той може да обясни са относими към предмета на доказване на делото.

За разпита на Вук Мартинчич настоя и самият Валентин Димитров. Той заяви пред съда, че не е разговарял с него от 5 години, но обясни, че най - вероятният адрес, на който може да бъде намерен е този в Хърватия. Валентин Димитров също лично настояваше за разпита на Мартинчич по време на делото и градския съд. Тогава той обясни, че хърватинът е единственият, който може да каже каква е била цената на арматурата.

Фирма "Адамс Арматурен" е доставила арматура на българската фирма "Шибър". Според обвинението "Топлофикация" е закупила тази арматура на завишени цени, с което са нанесени щети на държавата. Апелативните магистрати счетоха за основателни и искания да се изискат справки от "Топлофикация" София за дните в периода 2003 - 2006г., в които Валентин Димитров е бил в отпуск, командировка и болничен.

Съдът изиска от столичното парно и да предостави протокол от заседание на Съвета на директорите на дружеството от март 2006г. Към делото трябва да бъде приложен и анекс към споразумението с Европейската банка за възстановяване и развитие от февруари 2006г. Делото продължава на 29 октомври. Ако дотогава не е изпълнена, САС определи резервни дати, те са 26 ноември и 17 декември.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg