Започна изграждане на система за разделно събиране в община Горна Малина

350
Булекопак АД започна изграждане на система за разделно събиране на отпадъците от опаковки в община Горна Малина. Договорът за изграждането на системата бе подписан на 12 септември 2007 г. от прокуриста на дружеството Илия Маринов и кмета на общината инж. Емил Найденов, който е член на Националния консултативен съвет за отпадъците от опаковки.

Община Горна Малина обединява 14 села с административен център с. Горна Малина. На територията на общината е разположено едно от съвременните депа за твърди битови отпадъци, което обслужва общините Горна Малина и Елин Пелин.

Площадките за разделно събиране в община Горна Малина ще бъдат с три контейнера- син за хартия, жълт за пластмаса и метали и зелен за стъкло. Контейнерите за хартия и тези за пластмаса и метали ще бъдат с два пъти по-голям обем от досега използваните от организациите по оползотворяване в страната.

Едновременно с изграждането и обслужването на системата, Булекопак АД ще провежда информационно - образователни дейности за популяризиране на разделното събиране на отпадъците от опаковки сред населението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg