Американците не се отказват от кредитните си карти

913
Американците не се отказват от кредитните си карти

© Pixabay

През последната година американците станаха свидетели на нови рекорди на борсовите индекси, най-ниската безработица за последните 50 години и стабилен ръст на възнагражденията.

Но в същото време те изпитаха негативните ефекти от ескалиращите търговски конфликти, увеличаващия се дял на просрочените задължения по кредитни карти и като цяло нарастващата несигурност за бъдещето.

На фона на забавящия се растеж в Съединените щати, след продължилия близо десетилетие възходящ икономически цикъл, една трета от американците дължат повече пари по кредитните си карти, в сравнение с 2009 г., показва проучване на електронната финансова платформа Bankrate, цитирано от Kredit.bg. 

Платформата взима предвид три основни критерия за изследване на техните настроения и очаквания - способността да плащат вноските си навреме, стреса при използването на кредитни карти и максимизирането на бонусите и наградите, които издателите предлагат.


По отношение на минималните вноски повечето потребители (55%) заявяват, че възможностите им са същите, както и през януари 2019 г. 34% твърдят, че сега им е по-лесно, а 11% са на мнение, че се затрудняват с погасяването им повече, отколкото преди година.

Подобни са резултатите и в анкетата, свързана със стреса при използването на кредитни карти. 44% казват, че той не се е променил за последните 12 месеца, при 33% той намалява, а при останалите 23% се увеличава.

Още по-слаби промени се наблюдават в оценката на възможностите за получаване на бонуси от кредитните карти. 62% от запитаните твърдят, че максимизират отстъпките и бонусите по същия начин, по който и в началото на 2019 г. 20% отчитат подобрение, а 18% - влошаване по този параметър.

Експертите, цитирани от Bankrate, обаче отбелязват, че за хората, които са използвали кредитния си лимит и изплащат лихва върху задълженията по кредитната си карта, бонусите, отстъпките и наградите изобщо не трябва да са приоритет.

От тези "екстри" могат да се възползват потребителите, които поддържат нулев или почти нулев баланс по кредитните си карти в дългосрочен план. Защото лихвите върху остатъчната сума далеч надхвърлят възможните ползи и печалби от различните бонуси и специални оферти. 

Повече подробности можете да откриете в материала на Kredit.bg

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg