Банки ще предоставят на МСП 25 млн. евро, договорени от ББР

944
Банки ще предоставят на МСП 25 млн. евро, договорени от ББР

Четири търговски банки, избрани след проведен конкурс, ще предоставят 25 млн. евро за целево финансиране на малки и средни предприятия. Средствата са осигурени по кредитна линия договорена от Българска банка за развитие (ББР) с Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW). Това е второто споразумение на банката за заем от немската финансова институция, информираха от ББР.

Със средствата ще се кредитират дългосрочни инвестиционни проекти на фирми. Максималният размер на финансиране по тази линия за едно предприятие ще бъде 3 млн. евро със срок на погасяване до 10 години.

Кредитите ще покриват до 100% от инвестиционните разходи, както и необходимия оборотен капитал, когато той е до 30% от инвестицията.

Българска банка за развитие е единствената държавна банка в страната. Само през последния месец тя привлече от международни финансови институции над 100 млн. евро за кредитиране на българския бизнес.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg