На срещата на върха на Г-20, която започва утре в Сеул, ще бъде представен списък с двадесет финансови институции, чийто евентуален фалит би имал тежки международни последици (т. Нар. too bigs to fail), пише Financial Times.

Перспективата е Г-20 да призове националните регулатори да бъдат особено внимателно по отношение на тези институции, но не се очертава никакво споразумение за начините на координиране на международен план за действие между регулаторите за управление на такъв фалит.

Според източник на всекидневника политическите ръководители и регулаторите са стигнали до извода, че определянето на световен подход към закриването на банки във фалит е прекалено сложно предизвикателство.

В списъка, цитиран от финансовия всекидневник, са включени германската Deutsche Bank, американските Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase и Morgan Stanley, Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland и Standard Chartered, RBC,испанските Santander и BBVA, BNP Paribas и Sociеtе Gеnеrale, италианските Banca Intesa)и UniCredit, японските Mitsubishi UFJ, Mizuho, Nomura и Sumitomo Mitsui, холандската ING и швейцарските Credit Suisse и UBS.

Възможно е обаче някои от тях да бъдат извадени от този списък.