Банков мениджър е бил арестуван в Испания за това, че заедно с брат си се е опитал да ограби собствения си банков клон, информира Telegraph.

Обирът, който прилича на комедия от грешки, е бил осуетен, след като братът на банковия мениджър събудил подозрения, тъй като се дегизирал в кола, паркирана на паркинга пред банката.

Случайни минувачи съобщили за него в полицията, след като го забелязали да седи в бял ван, използвайки огледалото за обратно виждане, за да си лепи изкуствена брада и мустаци. След това той си сложил перука и завършил дегизировката с шапка.

След това той е бил проследен да влиза в клона на регионалната спестовна банка Caja Vital във Витория в Баската автономна провинция, където отишъл на гишето при брат си, който бил мениджърът на клона.

Обирът обаче бил осуетен с пристигането на местен полицай, който след това го последвал до автомобила, който пък бил регистриран на името на банковия мениджър.

В чантата на обирджията бил открит пластмасов пистолет, но банковият мениджър заявил, че не познава „клиента", който просто попитал за откриване на сметка преди да си тръгне.

Банковият мениджър по-късно признал при разпитите на полицията, че той и брат му са планирали обира с месеци, тъй като семейството "имало икономически затруднения".

Следете любопитните новини от Profit.bg и във Facebook