През първите шест месеца на 2010 г. спестяванията на домакинствата у нас се увеличиха с 1.482 млрд. лв., сочи справка в сайта на БНБ. За последните 12 месеца пък са депозирани близо 3.4 млрд. лв. повече.

Вече година екипът на Profit.bg Ви представя едни от най-атрактивните предложения. Ето и офертите за август:

Българо-Американска Кредитна Банка - 12 - месечен депозит в евро

С нашия НОВ промоционален 12 - месечен депозит в евро, Вие сключвате договор за една година, който Ви осигурява висока и гарантирана доходност за периода на депозита.

Лихвата за 12-те месеца е 7.15%, а минималната сума за откриване е 2000 евро.

На падежа депозитът автоматично се подновява като стандартен 12-месечен депозит и се прилага лихвения процент, валиден за 12-месечните стандартни депозити в евро към датата на подновяване.

Промоцията е валидна до 31 октомври 2010 г.

MKB Юнионбанк - Депозит „Отличен 6"

Продуктът е с лимитирана версия, клиентите ще могат да теглят 10% от сумата по него всеки месец.

Само през първата седмица от предлагането на новия продукт лихвата ще е промоционална и ще достига 8% за спестяванията в лева. След това тя ще бъде фиксирана на 7.6%.

Отличен 6 освен доходност, предлага и пълна гъвкавост. Клиентите могат както да довнасят суми, така и да теглят до 10% от сумата всеки месец, без да нарушат депозита.

Ако все пак им се наложи да използват парите от влога преди падежа, ще получат атрактивна лихва за периода, в който парите са престояли в банката.

Емпорики Банк - Депозит Постоянство

Депозит Постоянство е едномесечен депозит, който ви дава възможност да получите по-висока доходност, ако подновите депозита си няколко поредни месеца.

За третия и шестия месец получавате бонус по-висока лихва, като допълнителната лихва изравнява лихвата до момента с тази по стандартните депозити за съответния срок и сума и депозитът става по-изгоден от стандартния едномесечен депозит.

Минималната сума за откриване на депозита е 2000 лв., или 1000 долара, или евро.

Банка ДСК - ДСК Везни

Банката предоставя възможност половината от депозита Ви да бъде инвестиран от фонд, управляван от ДСК Управление на активи.

Срочните депозити се откриват за срок от 6, 12, 24, 36 и 60 месеца в лева, евро и щатски долари.

Минималната сума за откриване на срочния депозит е 1 000 лева/евро/щатски долари.

Райфайзенбанк - депозит „Довнасяне"

Минималната сума за откриване на депозит „Довнасяне" е само 10 лева. Лихвените нива тук започват от 5.80% и достигат 6.2% за суми над 30 хил. лв.

Всеки открил депозит има възможност да довнася пари по всяко време, включително и безкасово. Тегленето обаче не е позволено преди падежната дата.

Депозитът е без такси за откриване, месечно обслужване и закриване.

Депозитите на физически и юридически лица са гарантирани в съответствие с разпоредбите на Закона за гарантиране на влоговете в банките.