Днес, 21 януари 2009, международната рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди за СИБанк дългосрочен рейтинг (Long-term Issuer Default - IDR) 'BBB+' със стабилна перспектива.

Според агенцията рейтингът на СИБанк отразява окуражаващите резултати за 2007 г. и първото полугодие на 2008 г. и силната потенциална подкрепа, която българската банка може да очаква от своя основен акционер - белгийската група КВС.

Fitch подчертава снижения до минимум пазарен риск на СИБанк към момента и приемливото равнище на необслужваните кредити в края на третото тримесечие на 2008 г. - 2.5% от всички кредити.

СИБанк е деветата по големина банка в страната по размера на активите към края на първото полугодие на 2008 г. и притежава 2.8% пазарен дял. Въпреки че традиционно СИБанк работи с корпоративни клиенти, оценителите от Fitch регистрират през последната година увеличен интерес към кредитиране на физически лица и малки и средни предприятия.

СИБанк е част от KBC - втората по големина банково-застрахователна група в Белгия, на 11 място в Европа и в топ - 5 за Централна и Източна Европа.

Разполага с мрежа от 771 банкови клона и 552 застрахователни агента в Белгия, присъства в 35 страни, има повече от 60 000 служители и над 12 милиона клиенти.