Инвестбанк АД увеличава капитала си с 50 млн. лева, съобщиха от банката.

На 19 октомври на обшо събрание на акционерите на банката е взето решение за увеличаване на капитала с 50 млн. лв., с което капиталът на банката нараства общо на 170 млн. лв.

Инвестбанк АД неколкократно увеличи капитала си през последните години.

„Поредното увеличение ще даде възможност за по-нататъшно разширяване на дейността на банката в полза на нейните корпоративни и индивидуални клиенти", коментират от финансовата институция, макар тя да бе задължена да стори това от БНБ.

Общото събрание реши в състава на Надзорния съвет на Инвестбанк АД да влязат одобрените от Българска народна банка: Миглена Тачева, Изпълнителен директор на Феста Холдинг АД, и Румяна Рахнева, юрист, икономист с дългогодишен опит в банковата сфера.

Миглена Тачева е магистър по право. Специализирала е в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Гърция. От 2001 до 2005г. е заместник-министър на правосъдието, а от 2007 до 2009 г. е Министър на правосъдието и пазител на Държавния печат на Република България. Има дългогодишен опит като съдия-изпълнител и съдия. Била е председател на Варненския районен съд. Работила е на ръководни позиции в органите на местното самоуправление, държавната власт и корпоративното управление. Била е член на Съвета на директорите на "Русалка" АД и председател на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД.

Румяна Рахнева е магистър по право и магистър по международни икономически отношения. Специализирала е в Канада, Великобритания, Франция, Германия, Люксембург, Гърция, Италия. Като юрист и икономист има дългогодишен опит в банковата сфера и корпоративното право и управление. Работила е на ръководни позиции в Министерство на финансите, Комитет по туризма, Райфайзенбанк България, БНП Париба С.А.- клон София.