Инвестбанк увеличава капитала си с 50 млн. лв.

1346
Инвестбанк увеличава капитала си с 50 млн. лв.

Инвестбанк АД увеличава капитала си с 50 млн. лева, съобщиха от банката.

На 19 октомври на обшо събрание на акционерите на банката е взето решение за увеличаване на капитала с 50 млн. лв., с което капиталът на банката нараства общо на 170 млн. лв.

Инвестбанк АД неколкократно увеличи капитала си през последните години.

„Поредното увеличение ще даде възможност за по-нататъшно разширяване на дейността на банката в полза на нейните корпоративни и индивидуални клиенти", коментират от финансовата институция, макар тя да бе задължена да стори това от БНБ.

Общото събрание реши в състава на Надзорния съвет на Инвестбанк АД да влязат одобрените от Българска народна банка: Миглена Тачева, Изпълнителен директор на Феста Холдинг АД, и Румяна Рахнева, юрист, икономист с дългогодишен опит в банковата сфера.

Миглена Тачева е магистър по право. Специализирала е в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Гърция. От 2001 до 2005г. е заместник-министър на правосъдието, а от 2007 до 2009 г. е Министър на правосъдието и пазител на Държавния печат на Република България. Има дългогодишен опит като съдия-изпълнител и съдия. Била е председател на Варненския районен съд. Работила е на ръководни позиции в органите на местното самоуправление, държавната власт и корпоративното управление. Била е член на Съвета на директорите на "Русалка" АД и председател на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД.

Румяна Рахнева е магистър по право и магистър по международни икономически отношения. Специализирала е в Канада, Великобритания, Франция, Германия, Люксембург, Гърция, Италия. Като юрист и икономист има дългогодишен опит в банковата сфера и корпоративното право и управление. Работила е на ръководни позиции в Министерство на финансите, Комитет по туризма, Райфайзенбанк България, БНП Париба С.А.- клон София.

 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...