ПИБ представя отчета си за корпоративна социална отговорност

566
ПИБ представя отчета си за корпоративна социална отговорност

Първа инвестиционна банка представи отчет за фонд „Социална отговорност на ПИБ”, управляван от Фондация Работилница за граждански инициативи, за изминалата 2007 г. и проектите за 2008 г. в специална книжка, която ще бъде разпространена до всички клонове и офиси на Банката в страната. Книгата е качена и в корпоративния блог на ПИБ.

През 2007 г. бяха реализирани 9 проекта, насочени към възпитаници на различни домове за деца лишени от родителски грижи в страната. С финансовата подкрепа на ПИБ и активното участие на гражданите от деветте населени места, където се изпълняваха проектите, децата придобиха различни професионални и социални умения - готварство и фризьорство, колоездене, фотография, работа в екип и др. Голяма част от децата вече работят в сферата на услугите, прилагайки придобитите умения в реалния живот.

През 2007 г. Първа инвестиционна банка стартира и серия от проекти, насочени към повишаване на знанията и уменията на учениците от общообразователните училища в страната чрез подкрепа за училищните библиотеки. ПИБ финансира разнообразни дейности като ремонт и обзавеждане на библиотеки, закупуване на книги, дейности по връщането на интереса на децата към четенето и др.

През настоящата 2008 г. предстои реализирането на 5 проекта. Те отново са насочени към децата, лишени от родителски грижи от домове в градовете Бургас, Исперих, Пловдив, София и с. Широка Лъка.

Същевременно ще бъде продължен и проектът за подпомагане на българските училищни библиотеки. През тази година ще се финансира реновирането и подобряването на условията в 7 библиотеки. Планираните средства за проекта са в размер на над 23 хил. лв.

ПИБ е първата българска банка, която създаде специален фонд за осъществяване на социално-отговорни дейности. През 2004 г. банката с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) учреди Фонд „Социална отговорност на ПИБ”. Вече четвърта поредна година се реализират проекти в страната, насочени предимно към деца, лишени от родителски грижи, от домове. За втора поредна година Банката подпомага две студентки – Даниела Галева и Мина Миткова, бивши възпитанички на домове за деца лишени от родителски грижи, да продължа обучението си във ВУЗ, специалност „Икономика и финанси”.

Досега в рамките на първите три сесии на Фонда са подкрепени общо 21 проекта с финансиране на обща стойност над 76 000 лв. Различни по своята насоченост, проектите целят създаване на необходимите условия, както и изграждане на умения у децата за независим живот след напускането на домовете.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg