Пощенска банка и Американ Експрес с ново споразумение

1803
Пощенска банка и Американ Експрес с ново споразумение

Пощенска банка и Американ Експрес подписаха ново петгодишно споразумение за партньорство, с което банката ще е ексклузивен издател на кредитни карти Американ Експрес в България.

Документът бе подписан от Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и Дебра Дейвис, генерален мениджър на „Международни мрежови услуги" на Американ Експрес за Западна, Централна и Източна Европа.

Пощенска банка и Американ Експрес стартираха своето партньорство през 2004 г., когато двете финансови институции подписаха първото си споразумение. По сила на договора банката получи право да предлага кредитни карти Американ Експрес както на своите клиенти, и да приобщава търговци в международната мержа на Американ Експрес.

През изминалите пет години Пощенска банка успя да наложи водещата кредитна карта в света сред потребители и търговски партньори у нас. През август е отчетен 40% ръст в броя кредитни карти с логото на Американ Експрес в страната спрямо същия месец през миналата година. Към момента броят на издадени кредитни карти Американ Експрес е 221 000 в България.

В България Пощенска банка е ексклузивен издател на Златна Американ Експрес, Американ Експрес и Юролайн Американ Експрес кредитни карти. Притежателите на тези карти са динамични потребители със средни и високи доходи, които търсят гъвкави финансови решения.

Продуктите от портфолиото на Американ Експрес предлагат широка гама от предимства. Картите се издават без допълнителна първоначална такса, а при покупки картодържателите ползват до 55 дни безлихвен гратисен период.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

БУДНА СЪВЕСТ
# 0
21:10 | 20 October 2009
Ей тая пощенска гледа пак да си прецака клиентите но под формата на помощ. Точно тези са уникални кожодери. да предположим че това са най-високите лихвени проценти към момента и от тук нататък се очаква да има спад в лихвите макар и не каквито бяха. Вие имате фиксирана лихва при Данчо лъжеца пак пуснаха рекламата. Според новия проект за потребителските кредити за да дължиш такса предсрочно погасяване едно от условията е кредита да е с фиксирана лихва. Колко предвидливо още от сега Пощенска си залага бъдещи доходи, кой може да каже какви ще са лихвите след една година при всички случаи ще се по-малки но Пощенска се е предвидила клиентите и да се гърчат още две години това не е Банка но къде е комисията за защита на потребителя да обясни на гражданите това, че има възможност да се прецакат мълчи и после да сте чели договорите да не сте подписвали. Банката има интерес да ни прецака и естествено няма да ни разкрие скритата информация, както се случи с лихвите по кредитите. А и да не забравяме, че Пощенска банка веднъж е НАКАЗВАНА ЗА ПОДВЕЖДАЩА РЕКЛАМА по жилищни кредити. Вълкът козината си мени но нрава не ето и част от тази точка в проекто закона публикуван на страницата на министерството на икономиката (3) Кредиторът няма право на обезщетение или неустойка, когато при предсрочно погасяване на кредита от потребителя : 1. погасяването на кредита се извърщва в период през който лихвения процент по договора за кредит не е фиксиран; 2. погасяването е извършено въз основа на плащане по застрахователен договор, чиято цел е била да гарантира връщането на кредита, или: 3. договора за кредит е под формата на овърдрафт.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg