Пощенска банка инсталира първото APS устройство за внасяне на пари в брой

955
Пощенска банка инсталира първото APS устройство за внасяне на пари в брой

Пощенска банка е първата финансова институция у нас, която предоставя на своите клиенти възможност за внасяне на пари в брой по сметка на специални APS (Automated Payment Systems) устройства.

Пилотното APS устройство на банката вече работи в клона на Пощенска банка на бул. „Цар Освободител” 14 в София. APS устройства ще заработят в още два клона през тази седмица – клон „Надежда” и клон „Шишман”, а до края на месеца и във Варна и Пловдив.

На този етап клиентите на Пощенска банка могат да погасяват задълженията си по издадени от банката кредитни карти, използвайки APS устройството. Транзакциите са безплатни и не се таксуват. Скоро устройствата ще могат да извършват и депозитни, и разплащателни услуги.

Сигурността на плащането е гарантирана от технологията на APS устройствата. Устройствата на Пощенска банка работят с BNA (Bulk Note Acceptor) – функционалност, която прецизно разпознава различните банкноти. Машината проверява и брои копюрите, а внесената сума се отразява в сметките на клиентите в реално време.

Александър Виталис, началник Управление „Клонова мрежа” в Пощенска банка, заяви, че в момента се работи по изграждането на нови функционалности на APS устройствата. С времето клиентите на финансовата институция ще могат да захранват всички свои сметки в Пощенска банка, да нареждат превод към сметка в произволна българска банка, както и да заплащат задълженията си към различни държавни учреждения (НОИ, НАП и т.н.).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...